Sorggruppe i Vangede Kirke

Har du inden for det seneste års tid mistet en, som stod dig nær?

Ingen kan tage den ubærlige smerte og de overvældende følelser af sorg fra dig. Men du behøver ikke at føle dig ensom og isoleret med dine følelser og tanker.

Det kan være svært at vænne sig til et liv, hvor ens hverdag er blevet revet itu. Tabet af vores kære efterlader os i et tomrum, som vi er fuldstændig afmægtige over for.

I de mørkeste stunder kan vi føle, at livet aldrig nogensinde bliver værd at leve igen.

At miste et menneske, der står en nær, er en af de største, og mest gennemgribende hændelser i ens liv. Sorgen vil forandre, men også forvandle, den efterladtes liv for altid. Det er en lang proces, som tager tid og har brug for et rum, hvor der plads til ens følelser.

Flere efterladte oplever, at andre ikke ved eller kan forstå, hvordan de har det, hvis de ikke selv har prøvet at miste.
Derfor kan der være lindring og trøst i at mødes og tale med andre, der selv bærer sorg.

Det at sætte ord på det, som er vanskeligt og anderledes, samtidigt med at du bliver lyttet til, kan opleves som en lettelse og kan føre til nye erkendelser.

I sorggruppen lægger vi vægt på, at samtalerne forgår i et trygt, frit og omsorgsfuldt rum, hvor der selvfølgelig er tavshedspligt for alle i gruppen.

Sorggruppens forløb

Sorggruppen i Vangede Kirke er et tilbud til voksne, især ældre, der har oplevet et dødsfald af en nærtstående inden for det seneste år.

Gruppen mødes i et forløb over 5-6 gange for at ”følges ad” i sorgprocessen. Ved møderne deler vi vores minder og tanker. Vi bliver vidner til sorgens mange ansigter.

Sorggruppen ledes af kirkens sognemedhjælper Andrea Nielsen.

Kunne du tænke dig at deltage i sorggruppeforløbet vil jeg gerne møde dig i forvejen til en forudgående samtale. Er du interesseret, må du gerne kontakte mig.

Vi mødes om mandagen i ulige uger fra kl. 14-16 i Vangede Kirkes menighedslokaler.

Der vil være en pause med kaffe og te.

Kontakt:

Sognemedhjælper Andrea Nielsen